Verstappen forum
forum.verstappen.nl

Startpagina » Verstappen » Formule 1 » Silly Season 17/18 (2018)
Re: Kubica test in Hongarije. [bericht #5700 is een antwoord op bericht #5694] ma, 24 juli 2017 15:53 Naar vorige berichtNaar volgende bericht
bacodraak
Berichten: 359
Geregistreerd: maart 2017
Formula 3

WouterF1 schreef op ma, 24 juli 2017 10:27
bacodraak schreef op di, 06 juni 2017 18:31
En wat moeten we hier van denken ?
http://www.skysports.com/f1/news/12433/10906050/robert-kubic a-tests-an-f1-car-again-six-years-after-horror-rally-crash
Renault heeft zojuist bekend gemaakt dat Kubica de tweede testdag in Hongarije voor zijn rekening neemt. Interessant. hupmax

https://twitter.com/RenaultSportF1/status/889398222174789632
Zeer zeker interessant , zoals je in mijn reacties hieronder al hebt kunnen lezen vond ik het Kubica verhaal vanaf het begin al heel plausibel .
Renault heeft een vergelijkbaar rijders probleem als Red Bull vorig jaar had , 1 coureur die de snelheid van de ander niet kon "matchen" waardoor het team punten verliest en hun snellere coureur word (tijdens de race) niet "gepushed".
Als je de statistieken van 2016 van F.I. bekijkt (Hulkenberg vs Perez) dan zie je dat Hulkenberg de betere "Qualifyer" was (12 om 9) maar qua race resultaten ging het gelijk op (Perez haalde wel aanzienlijk meer punten en 2 podiums).
Dus logischerwijs heeft het vervangen van Palmer alleen zin als de nieuwe coureur op de snelheid van Hulkenberg zit (anders los je maar 1 van de 2 problemen op).
Geluiden uit het team zijn dat Kubica in de eerste test al beduidend sneller als de reserve rijder Sirotkin was (dus die viel als optie af).
In de tweede test was hij imposant en in de Sim sneller als Hulkenberg , nu moet hij die snelheid nog op de baan laten zien .
Als hem dat lukt dan lijkt het mij meer dan logisch dat hij vanaf Spa in de Renault zit .
Het superlicentie verhaal kan nog roet in het eten gooien (al twitterde Andrew Benson vanmiddag al dat dat geen probleem hoeft te zijn https://twitter.com/andrewbensonf1/status/889450396355358720).
Volgens mij moet hij gewoon die 300 km in een 2017 auto voltooien , lukt dat niet op de Hungaroring (misschien ook helemaal niet hun doelstelling) , dan mag Renault een extra testdag organiseren om een coureur die 300 km te laten volbrengen om een bestaande coureur te vervangen .
Dit lijkt mij ook een betere optie dan heeft hij nog een extra testdagje .
Dus tenzij hij niet de snelheid heeft van wat hij op de sim heeft laten zien , en er geen wederopstanding van Palmer komt (stel je voor dat die ineens een podium pakt lol ) , rijdt Kubica op Spa in een Renault .
Mijn bescheiden mening Cheers


Aambeien hebben geen koningin .....
Re: Kubica test in Hongarije. [bericht #5706 is een antwoord op bericht #5700] ma, 24 juli 2017 17:15 Naar vorige berichtNaar volgende bericht
Wouter
Berichten: 542
Geregistreerd: maart 2017
Formula 1

@ Bacodraak

Die superlicentie lijkt me niet zo'n probleem en ik denk dan ook dat
hij Palmer al in Spa vervangt, mits er niets vreemds gebeurt tijdens
het testen natuurlijk.
Wanneer hij goed overweg kan met de wagen,ondanks zijn handicap,
lijkt me dat hem niets meer in de weg staat.
Het is natuurlijk wel enorm bitter voor Palmer, want die kan dan niet
naar een ander team. Waarschijnlijk heeft hij daar al een hele tijd
rekening mee gehouden, maar het blijft zuur.
button_forum2.gif  5 seconds to go.... [bericht #5744 is een antwoord op bericht #1614] wo, 26 juli 2017 09:38 Naar vorige berichtNaar volgende bericht
Espresso
Berichten: 86
Geregistreerd: maart 2017
Karting

Kubica heeft een A licentie en een superlicentie is volgens de FIA/Whiting geen probleem vermits Kubica nog aan 1 voorwaarde (Medische eis) kan voldoen:

Binnen 5 seconden zonder assist de auto verlaten.

[Bijgewerkt op: wo, 26 juli 2017 09:43]

Dit bericht aan een moderator rapporteren

Over toekomst Kubica. [bericht #5765 is een antwoord op bericht #5744] do, 27 juli 2017 10:28 Naar vorige berichtNaar volgende bericht
Wouter
Berichten: 542
Geregistreerd: maart 2017
Formula 1

Espresso schreef op wo, 26 juli 2017 09:38
Kubica heeft een A licentie en een superlicentie is volgens de FIA/Whiting geen probleem vermits Kubica nog aan 1 voorwaarde (Medische eis) kan voldoen:

Binnen 5 seconden zonder assist de auto verlaten.

Nogmaals: Kubica rijdt geen Formule 1 in 2017, stelt Renault. (Uit een artikel van Motorsport)

Citaat:
Er werden zelfs suggesties gewekt dat Kubica de Brit in Spa al zou vervangen. Renault-teambaas Cyril Abiteboul ontkent dit echter stellig. Hij bevestigde dat Palmer de rest van het seizoen zal rijden en dat de test van Kubica alleen maar bedoeld is om meer duidelijkheid te krijgen over zijn fysieke gesteldheid.

"We blijven Jo steunen en dat gaat niet veranderen", liet Abiteboul aan Motorsport.com weten in aanloop naar de Hongaarse GP. "Het is waar dat we Robert graag nog willen testen na alles wat we tot nu toe gedaan hebben. Natuurlijk hebben we getest met de 2012-auto, maar we hebben ook andere dingen gedaan, zoals medische checks en simulatorwerk waar ik verder niet over uit wil wijden. Het is waar dat we op basis van al deze dingen beter willen bekijken hoe realistisch het voor Robert is om weer in een moderne Formule 1-auto te rijden en wellicht in racecondities. De laatste kans om een test uit te voeren met een huidige F1-auto was Hongarije en die kans pakken we. Dit is iets voor de middellange termijn. We hebben op korte termijn geen plannen om onze line-up te veranderen."

Abiteboul benadrukte dat zelfs al zou Kubica goed presteren tijdens de test in Hongarije, dat niet automatisch betekent dat hij een kans heeft op een zitje voor volgend jaar. "Robert zou een kandidaat voor 2018 kunnen zijn, maar voordat we hem echt gaan overwegen, moeten we beter bekijken hoe hij met de auto omgaat met meer downforce en vermogen. Het is duidelijk dat de auto's waar hij tot nu toe in reed niet representatief zijn. Zelfs al doet hij het heel goed, wil dat niet zeggen dat we meteen voor hem kiezen, want er zijn meer zaken waar we rekening mee moeten houden."
Gesprek met Palmer

Abiteboul zei dat hij gesproken had met Palmer over de tests van Kubica en heeft hem verzekerd dat er geen dreiging is om dit jaar zijn plek te verliezen, ondanks de speculaties. "Ik heb hem gezegd dat Robert op dit moment geen bedreiging vormt", vervolgde Abiteboul. "We bekijken de opties voor 2018 en ook Jo kan een optie zijn voor volgend jaar. Dat heeft hij in eigen handen. Wat we doen met Robert heeft niets te maken met wat Jolyon dit weekend doet of zelfs na de zomerstop. Er zal zeker geen coureur gewisseld worden in Spa, zoals ik in enkele verhalen gelezen heb. Ik bevestig dat Jolyon in Spa rijdt en het plan is dat hij tot het eind van het seizoen blijft rijden. Jo en Robert zijn twee verschillende verhalen."
Re: Over toekomst Kubica. [bericht #5766 is een antwoord op bericht #5765] do, 27 juli 2017 12:18 Naar vorige berichtNaar volgende bericht
bacodraak
Berichten: 359
Geregistreerd: maart 2017
Formula 3

Als ik het Engelse origineel bekijk , concludeer ik toch wat anders .
Citaat:
It is true that based on all these things up until now, we want to have a closer look about how realistically it would be for Robert to drive again in a modern F1 car, and possibly in a racing context.

"The last opportunity to at least do the test in a modern F1 car was the Hungary test, and we are taking that opportunity. But that is really something that is more medium- to long-term.

"It is not a short-term plan and it is not a short-term option to do anything with our driver line-up."

Abiteboul was clear, too, that even if Kubica showed strong pace in the Hungary test, it was not automatic he would have a shot at a Renault seat for next year.
Beetje politiek gegoochel met de "short , medium and long-term" tijdframes zonder er concrete voorbeelden bij te noemen .
Bijvoorbeeld wat is "short-term"? Morgen , volgende week , volgende maand , race ?

Citaat:
I told him [Palmer] that Robert is not an immediate threat," added Abiteboul. "Clearly we are looking at options for 2018, and Jo could be an option for 2018. That is in his hands.

"What we are doing with Robert has nothing to do with what Jo does this weekend or even after the summer break. But there will not be any replacement of driver in Spa, as I've seen stories suggesting that, too.

"I can confirm that Jo will be driving in Spa and the plan is for him to drive until the end of the season. Jo and Robert are two different aspects."
Dus wat hij zegt is dat hij Palmer bevestigd voor Spa (zoals hij Palmer ook voor Hongarije bevestigde na de sainz geruchten in Silverstone) , hij had alle speculaties weg kunnen nemen door hem te bevestigen voor de rest van het seizoen .
Dit doet hij niet dus "lijkt" een rijders wissel voor Spa uitgesloten .

Citaat:
Abiteboul said he hoped that Palmer could regain his confidence, and that Renault itself could avoid the kind of mechanical issues that forced the Briton out on the formation lap at the British GP.

"He needs to have confidence in himself, he needs to have confidence in the team, and he needs to have confidence in his situation to be able to score points.

"I hope and believe that the package that we will bringing in Budapest will allow the team to score points and he should be with the team on that.

"But he has to perform like any driver who makes it to F1 has to perform. I am not going to take away the fact that there is pressure. It is a competitive environment and that is never going to go away. But it is not a short-term pressure."
Hij zegt dus te hopen dat Palmer zijn zelfvertrouwen terug kan vinden en om hem daarbij te helpen geeft hij hem een "deadline" door te zeggen dat het nu cruciaal is om deze race in de punten te rijden .
De "druk" (presteren of anders...) die hij op hem zet is geen "short-term" druk . Weer dat vage "short-term" , wat is dat ? Volgende week , race , maand ?

Als ik mijn bescheiden conclusie hier aan mag hangen dan geven ze hem nog 2 races om zich te bewijzen (dit was voor de Engelse GP al het plan echter door de technische problemen in de opwarm ronde krijgt hij Spa erbij) , lukt dit niet dan is het exit .
Als Kubica naar behoren presteert is hij kandidaat net zoals Buemi (die volgens mij optie B is).


Aambeien hebben geen koningin .....
Re: Over toekomst Kubica. [bericht #5824 is een antwoord op bericht #5766] vr, 28 juli 2017 20:01 Naar vorige berichtNaar volgende bericht
bacodraak
Berichten: 359
Geregistreerd: maart 2017
Formula 3

Wat moeten we nog zeggen over (pay) driver Palmer .... , het word een beetje zielig om te zien op het moment .
Als dit zich voort zet dit weekend denk ik toch dat ze hem uit zijn lijden gaan verlossen .(ondanks dat hij bevestigd is voor Spa) .... Cheers


Aambeien hebben geen koningin .....
Re: Over toekomst Kubica. [bericht #5837 is een antwoord op bericht #5824] vr, 28 juli 2017 23:59 Naar vorige berichtNaar volgende bericht
Peter
Berichten: 374
Geregistreerd: januari 2017
Locatie: nederland
Formula 3
Forum_Mod

Palmer en Spa 1000% dat hij er is ,uitmelken heet dat. lachen

Peter


Moderator www.verstappen.nl
Re: Over toekomst Kubica. [bericht #5838 is een antwoord op bericht #5837] za, 29 juli 2017 00:17 Naar vorige berichtNaar volgende bericht
bacodraak
Berichten: 359
Geregistreerd: maart 2017
Formula 3

Dat dacht ik voor vandaag ook echter wat ik vandaag van hem gezien heb ... , als dat de toon voor het weekend zet Qua Palmer weet ik niet of ze het nog langer aanzien met hem ... Cheers

Aambeien hebben geen koningin .....
Re: Over toekomst Kubica. [bericht #5839 is een antwoord op bericht #5838] za, 29 juli 2017 00:38 Naar vorige berichtNaar volgende bericht
Peter
Berichten: 374
Geregistreerd: januari 2017
Locatie: nederland
Formula 3
Forum_Mod

Money will buy a pretty good dog, but it won't buy the wag of his tail. knipoog


Peter


Moderator www.verstappen.nl
Re: 5 seconds to go.... [bericht #6057 is een antwoord op bericht #5744] di, 01 augustus 2017 13:22 Naar vorige berichtNaar volgende bericht
bacodraak
Berichten: 359
Geregistreerd: maart 2017
Formula 3

Done ....
https://www.motorsport.com/f1/news/kubica-passes-mandatory-f 1-extraction-test-937303/


Aambeien hebben geen koningin .....
Een feitje over Ocon [bericht #6108 is een antwoord op bericht #1614] vr, 04 augustus 2017 14:13 Naar vorige berichtNaar volgende bericht
bacodraak
Berichten: 359
Geregistreerd: maart 2017
Formula 3

Ik was in de veronderstelling dat Ocon een Mercedes junior is echter het zit iets anders in elkaar blijkbaar .

Citaat:
"My career is managed by Mercedes and I'm a Renault driver," explained Ocon. "More than that I can't say. I am very happy to be working for both. Both are very good teams. Both have won races and world championships. Therefore, it makes me proud that these two teams have put their trust in me."
Hij zegt dit in een gedateerd interview (23-9-2016) echter kan een rol gaan spelen in het 2018 silly season ...

http://www.grandprix247.com/2016/09/23/ocon-i-am-managed-by- mercedes-and-im-a-renault-driver/

Hij is dus een door Mercedes gemanaged Renault junior rijder , en geen Mercedes junior zoals vaak word beweert .


Aambeien hebben geen koningin .....
Re: Een feitje over Ocon [bericht #6110 is een antwoord op bericht #6108] vr, 04 augustus 2017 14:55 Naar vorige berichtNaar volgende bericht
Wouter
Berichten: 542
Geregistreerd: maart 2017
Formula 1

bacodraak schreef op vr, 04 augustus 2017 14:13
Ik was in de veronderstelling dat Ocon een Mercedes junior is
echter het zit iets anders in elkaar blijkbaar .

Hij is dus een door Mercedes gemanaged Renault junior rijder , en geen Mercedes junior zoals vaak word beweert .

Op Ocon zijn Twitteraccount staat toch echt dat hij een Mercedes junior driver is.
Op Wiki staat het volgende:

Citaat:
Esteban Ocon (Évreux, 17 september 1996) is een Frans autocoureur en rijdt voor het Force India F1 Team.
Hij staat onder contract bij Mercedes AMG Petronas Formula One Team.

Op 28 november 2015 werd hij aangekondigd als testrijder bij het Formule 1-team van Mercedes.
In 2016 keerde Ocon terug bij Lotus, dat inmiddels de naam had veranderd naar Renault F1 Team, om de officiële
reservecoureur te worden bij dit team.
Vanaf de Grand Prix van België nam Ocon de plaats van Rio Haryanto in bij het Manor F1 Team.
Citaat:
Esteban Ocon. Ocon is part of the Mercedes-Benz driver development programme.
On 10 November 2016, Force India announced that they had signed Ocon for the 2017 Formula One season
as part of his multi-year contract with Mercedes.
Ocon eind 2016: "I want to say 'thank you' to Mercedes-Benz for their support and belief in me. I can't wait
for 2017 and my first full season racing in Formula 1."
It is believed that Ocon's long-term contract with Mercedes eventually put Renault off signing the Frenchman
for 2017, the manufacturer eventually picking Jolyon Palmer instead.

Als je dit allemaal zo leest, ook op zijn Twitter, lijkt het mij dat hij nog steeds onder Mercedes valt.
Door Mercedes geplaatst bij Renault, Manor en vervolgens FI.

[Bijgewerkt op: vr, 04 augustus 2017 14:58]

Dit bericht aan een moderator rapporteren

Re: Een feitje over Ocon [bericht #6111 is een antwoord op bericht #6110] vr, 04 augustus 2017 15:00 Naar vorige berichtNaar volgende bericht
bacodraak
Berichten: 359
Geregistreerd: maart 2017
Formula 3

Vreemde constructie , de tijd zal het uitwijzen .
Zouden ze dan door het niet lichten van de optie voor 2017 ook hun banden verbroken hebben ?


Aambeien hebben geen koningin .....

[Bijgewerkt op: vr, 04 augustus 2017 15:02]

Dit bericht aan een moderator rapporteren

Re: Een feitje over Ocon [bericht #6112 is een antwoord op bericht #6111] vr, 04 augustus 2017 15:05 Naar vorige berichtNaar volgende bericht
Wouter
Berichten: 542
Geregistreerd: maart 2017
Formula 1

bacodraak schreef op vr, 04 augustus 2017 15:00
Vreemde constructie , de tijd zal het uitwijzen .
Hoezo de tijd zal het uitwijzen? Ocon vermeldt het zelf op zijn Twitter account, dan kun je er dus
gerust van uitgaan dat het zo is. Ook op zijn Instagram staat #MercedesBenzJunior.
Mercedes had geen stoeltje, dus hebben ze er voor gezorgd dat hij tóch ervaring op kon doen.
Nu nog afwachten wat ze met Wehrlein gaan doen.

[Bijgewerkt op: vr, 04 augustus 2017 16:39]

Dit bericht aan een moderator rapporteren

Pierre Gasly wacht op Toro Rosso: "Weet eind augustus meer" [bericht #6137 is een antwoord op bericht #1614] ma, 07 augustus 2017 19:40 Naar vorige berichtNaar volgende bericht
Wouter
Berichten: 542
Geregistreerd: maart 2017
Formula 1

GPUpdate sprak met Pierre Gasly over zijn kansen voor 2018.

"Mijn plan is natuurlijk duidelijk. Ik wil volgend jaar aan de start verschijnen in een Toro Rosso.
Er zijn een hoop dingen gaande binnen dat team, omtrent motordeals et cetera, maar hopelijk valt het allemaal
een beetje mijn kant op.
Natuurlijk moet ik geduld hebben, maar het plan is zeker om volgend jaar op de Formule 1-grid te staan.
Ik heb geen manager, dus al het contact met Helmut Marko is rechtstreeks. Zoals bekend is hij erg rechtdoorzee,
wat de relatie overigens ten goede komt. Als er nieuws is, dan weet je dat hij je dat meteen zal vertellen.
Ook al is het nog maar augustus, ik denk dat we aan het einde van deze maand meer zullen weten.
Mijn enige motivatie is nu dat ik een jaartje als reserverijder van Red Bull Racing fungeer, waarin ik de nodige
ervaring op kan doen. Hopelijk krijg ik een kans als ik op de toppen van mijn kunnen zit, maar op het moment kan
ik niets anders doen dan wachten."


Vreemd, vorige week zei Horner voor de camera dat Pierre Gasly volgend jaar niet voor STR of RBR gaat rijden.
Volgens Gasly vertelt Marko hem meteen iets (maar dus niet dat hij volgend jaar niet bij STR rijdt).
Hoe kan Gasly dan denken dat hij misschien voor STR zal gaan rijden? Zijn Marko en Horner het weer eens niet met elkaar eens?
Re: Pierre Gasly wacht op Toro Rosso: "Weet eind augustus meer" [bericht #6142 is een antwoord op bericht #6137] di, 08 augustus 2017 09:19 Naar vorige berichtNaar volgende bericht
lock2nl is op dit moment afwezig  lock2nl
Berichten: 381
Geregistreerd: maart 2017
Formula 3

Als ik het goed begrijp dan speelt er veel meer. Het is te merken aan de melding uit Finland dat Vettel alleen een verlenging van 1 jaar wil. Je mag dit best als opmerkelijk beschouwen. Want daarmee spreekt Vettel niet bepaald het vertrouwen uit in tutti Ferrari. Ik denk eerlijk gezegd dat hij problemen heeft met het lange termijn beleid van de tweede coureur: er moet 2019 vers bloed in en dat wordt of een opgehemelde Italiaan die door Max al de oren gewassen is, of het wordt in LeClerc (nee, niet die ene uit Allo Allo). Vettel dult geen concurrent in het team.
Een indruk van Charles Leclerc [bericht #6191 is een antwoord op bericht #1614] za, 12 augustus 2017 21:36 Naar vorige berichtNaar volgende bericht
Wouter
Berichten: 542
Geregistreerd: maart 2017
Formula 1

Citaat:
Charles Leclerc is hard op weg naar de Formule 1.
De Monegask is topfavoriet voor de Formule 2 titel.
Motorsport-Total.com sprak met de Fransman.
http://www.f1maximaal.nl/nieuws/F2-amp-F3/22850/leclerc-dat- ik-uit-monaco-kom-wil-niet-zeggen-dat-ik-rijk-ben?utm_source =headliner.nl&utm_medium=link&utm_term=free&utm_ content=textlink&utm_campaign=Headliner.nl

Het gehele interview, maar dan in het Duits (veel langer).

http://www.motorsport-total.com/f1/news/2017/08/charles-lecl erc-dank-jules-bianchi-auf-dem-weg-zu-ferrari-17081201.html

[Bijgewerkt op: za, 12 augustus 2017 21:40]

Dit bericht aan een moderator rapporteren

Re: Silly Season 17/18 [bericht #6284 is een antwoord op bericht #1614] di, 22 augustus 2017 12:53 Naar vorige berichtNaar volgende bericht
spark is op dit moment afwezig  spark
Berichten: 144
Geregistreerd: maart 2017
Formula 3

pottele schreef op di, 11 april 2017 17:38
Het is natuurlijk altijd leuk om lekker te speculeren over wie waar gaat rijden.
Ik begin met een bericht over Giovinazzi. Na de eerste race wist een aantal mensen het hier al zeker: die zit in 2018 in een Ferrari. Na de tweede race vraag ik me af of we die ooit nog terug gaan zien. Gaat het zo snel?

Hij zit in Bahrein in ieder geval niet meer in de Sauber, dan is Wehrlein - versneld - terug: http:// www.autosport.com/news/report.php/id/128918/wehrlein-gets-gr een-light-for-bahrain-return.
Kimi officieel ook in 2018 bij Ferrari. Nou gefeliciteerd. Ik had gehoopt op wat jong talent, maar ja we praten tenslotte over Ferrari niet over RB.
Vettel zal wel bijtekenen, hij heeft niets te duchten van Kimi.


Re: Silly Season 17/18 [bericht #6307 is een antwoord op bericht #6284] wo, 23 augustus 2017 00:57 Naar vorige berichtNaar volgende bericht
Caph is op dit moment afwezig  Caph
Berichten: 55
Geregistreerd: augustus 2017
Karting

het wordt leuk in 2018 als de stoelendans geopend wordt.

Twitter: @Capharol1
Re: Silly Season 17/18 [bericht #6403 is een antwoord op bericht #6307] zo, 27 augustus 2017 12:22 Naar vorige berichtNaar volgende bericht
sanchez is op dit moment afwezig  sanchez
Berichten: 206
Geregistreerd: maart 2017
Locatie: Velden
Formula 3

Er is niet zoveel stoelendans denk ik, alles zit potdicht bij de grotere teams.
Bij teams als Toro Rosso ,Renault en Sauber kan je nog wat verwachten maar zo spannend zal dat ook niet zijn.


Raised on F1GP1, matured on F1GP2
Galeal mag 4x testen voor Torro Rosso in de vrije training [bericht #6604 is een antwoord op bericht #1614] di, 29 augustus 2017 19:02 Naar vorige berichtNaar volgende bericht
peter-w is op dit moment afwezig  peter-w
Berichten: 28
Geregistreerd: maart 2017
Locatie: Voorhout
Karting

Klinkt Bekend. Zo is Max ook begonnen. Yay

Denk als ze deze F2 rijder dit laten doen ze veel vertrouwen in hem hebben.

Kvyat zal als dit goed gaat volgend jaar Exit zijn.
Re: Galeal mag 4x testen voor Torro Rosso in de vrije training [bericht #6635 is een antwoord op bericht #6604] wo, 30 augustus 2017 13:41 Naar vorige berichtNaar volgende bericht
Just-in is op dit moment afwezig  Just-in
Berichten: 47
Geregistreerd: maart 2017
Karting

peter-w schreef op di, 29 augustus 2017 19:02
Klinkt Bekend. Zo is Max ook begonnen. Yay

Denk als ze deze F2 rijder dit laten doen ze veel vertrouwen in hem hebben.

Kvyat zal als dit goed gaat volgend jaar Exit zijn.
Dan zal Toro Rosso ook geen onderdeel meer uitmaken van het Red Bull team als deze kerel een optie is voor 2018, simpel.

Sean Galeal kan er namelijk geen klote van, maar heeft flink vermogende sponsoren achter zich met Pertamina en Ayam.
Red Bull zou nooit goedkeuren dat een dergelijke coureur in de STR komt te rijden ten faveure van een "talent", wie dat in deze ook moge zijn. Ik denk persoonlijk niet dat Gasly het beter zou doen dan onze Russische torpedo, maar Gasly is zeker beter dan Galeal.


"I don't believe in an eye for an eye, I believe in two eyes for an eye"
Re: Galeal mag 4x testen voor Torro Rosso in de vrije training [bericht #6637 is een antwoord op bericht #6635] wo, 30 augustus 2017 14:14 Naar vorige berichtNaar volgende bericht
Jip
Berichten: 519
Geregistreerd: maart 2017
Formula 1

Just-in schreef op wo, 30 augustus 2017 13:41
peter-w schreef op di, 29 augustus 2017 19:02
Klinkt Bekend. Zo is Max ook begonnen. Yay

Denk als ze deze F2 rijder dit laten doen ze veel vertrouwen in hem hebben.

Kvyat zal als dit goed gaat volgend jaar Exit zijn.
Dan zal Toro Rosso ook geen onderdeel meer uitmaken van het Red Bull team als deze kerel een optie is voor 2018, simpel.

Sean Galeal kan er namelijk geen klote van, maar heeft flink vermogende sponsoren achter zich met Pertamina en Ayam.
Red Bull zou nooit goedkeuren dat een dergelijke coureur in de STR komt te rijden ten faveure van een "talent", wie dat in deze ook moge zijn. Ik denk persoonlijk niet dat Gasly het beter zou doen dan onze Russische torpedo, maar Gasly is zeker beter dan Galeal.
Ik vind dat als Kvyat zo doorgaat met rijden dat er ie er lekker uitgegooid mag worden. Ten opzichte van Sainz heeft hij veel minder punten dit seizoen behaald en maakt veels te veel fouten. Zie dan liever een Gasly in de Toro Rosso rijden om hem ook is een kans te geven om te laten zien wat hij allemaal in huis heeft.
Re: Galeal mag 4x testen voor Torro Rosso in de vrije training [bericht #6638 is een antwoord op bericht #6637] wo, 30 augustus 2017 14:36 Naar vorige berichtNaar volgende bericht
Wouter
Berichten: 542
Geregistreerd: maart 2017
Formula 1

Jip schreef op wo, 30 augustus 2017 14:14

Ik vind dat als Kvyat zo doorgaat met rijden dat er ie er lekker uitgegooid mag worden. Ten opzichte van Sainz heeft hij veel minder punten dit seizoen behaald en maakt veels te veel fouten. Zie dan liever een Gasly in de Toro Rosso rijden om hem ook is een kans te geven om te laten zien wat hij allemaal in huis heeft.

Het is je waarschijnlijk niet opgevallen, maar Kvyat heeft veel meer mankementen aan de wagen gehad dan Sainz.
Bovendien hebben ze bij RB allang de data van Gasly en Kvyat met elkaar vergeleken en gezegd dat Gasly volgend jaar
niet voor STR of RBR gaat rijden.
Misschien gaat die Galael wel Sainz vervangen, die al iets met een ander team beklonken heeft en dan is de kennis/input
van Kvyat heel belangrijk voor STR naast een rookie, die tot nu toe nog weinig gepresteerd heeft.
Re: Galeal mag 4x testen voor Torro Rosso in de vrije training [bericht #6639 is een antwoord op bericht #6638] wo, 30 augustus 2017 14:44 Naar vorige berichtNaar volgende bericht
Jip
Berichten: 519
Geregistreerd: maart 2017
Formula 1

Wouter schreef op wo, 30 augustus 2017 14:36
Jip schreef op wo, 30 augustus 2017 14:14

Ik vind dat als Kvyat zo doorgaat met rijden dat er ie er lekker uitgegooid mag worden. Ten opzichte van Sainz heeft hij veel minder punten dit seizoen behaald en maakt veels te veel fouten. Zie dan liever een Gasly in de Toro Rosso rijden om hem ook is een kans te geven om te laten zien wat hij allemaal in huis heeft.
Het is je waarschijnlijk niet opgevallen, maar Kvyat heeft veel meer mankementen aan de wagen gehad dan Sainz.
Bovendien hebben ze bij RB allang de data van Gasly en Kvyat met elkaar vergeleken en gezegd dat Gasly volgend jaar
niet voor STR of RBR gaat rijden.
Misschien gaat die Galael wel Sainz vervangen, die al iets met een ander team beklonken heeft en dan is de kennis/input
van Kvyat heel belangrijk voor STR naast een rookie, die tot nu toe nog weinig gepresteerd heeft.
Ja maar vind jij de prestaties van Kvyat wel goed dan? Rijd als een kip zonder kop door het veld.
Re: Galeal mag 4x testen voor Torro Rosso in de vrije training [bericht #6640 is een antwoord op bericht #6639] wo, 30 augustus 2017 14:58 Naar vorige berichtNaar volgende bericht
Wouter
Berichten: 542
Geregistreerd: maart 2017
Formula 1

Jip schreef op wo, 30 augustus 2017 14:44
Jip schreef op wo, 30 augustus 2017 14:14

Ik vind dat als Kvyat zo doorgaat met rijden dat er ie er lekker uitgegooid mag worden.
Ja maar vind jij de prestaties van Kvyat wel goed dan? Rijd als een kip zonder kop door het veld.

Het zit Kvyat dit jaar niet mee met de wagen en als je keer op keer tegenslag hebt, kan ik me voorstellen dat je de
verloren tijd in wilt halen en te gretig bent in de race en dingen doet die je beter anders aan had kunnen pakken.
Ik denk zelf dat Kvyat veel meer in zijn mars heeft dan er met de STR wagen uitkomt.
Zou hem graag bij een ander team zien met een fatsoenlijke teamgenoot, zonder die *** Sainz om zich heen.

Re: Galeal mag 4x testen voor Torro Rosso in de vrije training [bericht #6642 is een antwoord op bericht #6640] wo, 30 augustus 2017 16:36 Naar vorige berichtNaar volgende bericht
Jip
Berichten: 519
Geregistreerd: maart 2017
Formula 1

Wouter schreef op wo, 30 augustus 2017 14:58
Jip schreef op wo, 30 augustus 2017 14:44
Jip schreef op wo, 30 augustus 2017 14:14

Ik vind dat als Kvyat zo doorgaat met rijden dat er ie er lekker uitgegooid mag worden.
Ja maar vind jij de prestaties van Kvyat wel goed dan? Rijd als een kip zonder kop door het veld.
Het zit Kvyat dit jaar niet mee met de wagen en als je keer op keer tegenslag hebt, kan ik me voorstellen dat je de
verloren tijd in wilt halen en te gretig bent in de race en dingen doet die je beter anders aan had kunnen pakken.
Ik denk zelf dat Kvyat veel meer in zijn mars heeft dan er met de STR wagen uitkomt.
Zou hem graag bij een ander team zien met een fatsoenlijke teamgenoot, zonder die *** Sainz om zich heen.

Als je juist veel DNFs heb gehad, lijkt het me juist verstandiger om wat rustiger te rijden en allereerst proberen een race uit te rijden en wat punten te scoren. Hij had gewoon 3x achter elkaar op mensen staan botsen bij de start, daar is geen goede reden voor, dat hoort gewoon niet.
Re: Galeal mag 4x testen voor Torro Rosso in de vrije training [bericht #6646 is een antwoord op bericht #6642] wo, 30 augustus 2017 19:56 Naar vorige berichtNaar volgende bericht
peter-w is op dit moment afwezig  peter-w
Berichten: 28
Geregistreerd: maart 2017
Locatie: Voorhout
Karting

Ken hem niet maar als hij dus niet zo goed is maar wel veel geld meebrengt ben je op de verkeerde weg als team.

Of Torro Rosso is volgend jaar zelfstandig en hebben de centjes nodig. ( Het avontuur met Honda gaat ook niet door ).

Of ze willen hiermee iemand van de huidige rijders onder druk zetten.

Kvyat is in kwaliteit flink achteruit gegaan en is op de ramcours om zich te kunnen verbeteren..
Santz riep dat hij weg zou gaan als hij niet richting Red Bull kon en dat er veel interesse was van Ferrari.


Het zal wel een reden hebben dat ze dit zo bekend maken.
Re: Galeal mag 4x testen voor Torro Rosso in de vrije training [bericht #6969 is een antwoord op bericht #6646] ma, 04 september 2017 09:58 Naar vorige berichtNaar volgende bericht
mbuna is op dit moment afwezig  mbuna
Berichten: 24
Geregistreerd: juli 2017
Locatie: Delfgauw, Nederland
Karting

Sainz zal denk ik naar Renault gaan. Dat heeft deels een marketing achtergrond; Renault is sterk in Spanje en wil al een tijdje een Spaanse rijder om de markt in Spanje te kunnen bedienen.

Kubica geven ze gewoon een kans om eens te toetsen wat hij wil. Tijdens de laatste testen leek het erg goed te zijn wat hij deed, maar als je er dieper induikt ( https://www.jamesallenonf1.com/2017/08/analysis-we-look-at-r obert-kubica-f1-test-traces-as-nico-hulkenberg-hails-great-c omeback/) zie je dat hij erg onregelmatig reed en er dus fysiek misschien gewoon niet klaar voor is.
Sainz in 2018 voor Renault [bericht #7085 is een antwoord op bericht #1614] za, 09 september 2017 18:21 Naar vorige berichtNaar volgende bericht
Jip
Berichten: 519
Geregistreerd: maart 2017
Formula 1

Carlos Sainz racet in 2018 voor renault, dat zegt Motorsport.com. Mogelijk rijd hij al in Maleisie voor Renault. Hij vervangt Palmer en word te teamgenoot van Hulkenberg.
https://nl.motorsport.com/f1/news/sainz-renault-toro-rosso-m aleisie-951131/

[Bijgewerkt op: za, 09 september 2017 18:23]

Dit bericht aan een moderator rapporteren

Re: Sainz in 2018 voor Renault [bericht #7089 is een antwoord op bericht #7085] za, 09 september 2017 20:26 Naar vorige berichtNaar volgende bericht
Wouter
Berichten: 542
Geregistreerd: maart 2017
Formula 1

Jip schreef op za, 09 september 2017 18:21
Carlos Sainz racet in 2018 voor renault, dat zegt Motorsport.com. Mogelijk rijd hij al in Maleisie voor Renault. Hij vervangt Palmer en word te teamgenoot van Hulkenberg.
https://nl.motorsport.com/f1/news/sainz-renault-toro-rosso-m aleisie-951131/

Een mooie line-up voor Renault, maar hoe gaat het verder met STR? Wie gaan daar rijden?
Wie gaan er naar RBR als Ric en Max naar een ander team gaan? Weinig talenten in aantocht.
Re: Sainz in 2018 voor Renault [bericht #7090 is een antwoord op bericht #7089] za, 09 september 2017 20:42 Naar vorige berichtNaar volgende bericht
Jip
Berichten: 519
Geregistreerd: maart 2017
Formula 1

Wouter schreef op za, 09 september 2017 20:26
Jip schreef op za, 09 september 2017 18:21
Carlos Sainz racet in 2018 voor renault, dat zegt Motorsport.com. Mogelijk rijd hij al in Maleisie voor Renault. Hij vervangt Palmer en word te teamgenoot van Hulkenberg.
https://nl.motorsport.com/f1/news/sainz-renault-toro-rosso-m aleisie-951131/
Een mooie line-up voor Renault, maar hoe gaat het verder met STR? Wie gaan daar rijden?
Wie gaan er naar RBR als Ric en Max naar een ander team gaan? Weinig talenten in aantocht.
Vraag is nu inderdaad, wie vervangt Sainz? Lijkt me leuk als we kunnen zien wat Gasly allemaal in die auto kan en of die Kvyat kan verslaan in races. En waar gaat Palmer heen, is er nog een team die hem wilt of is het echt klaar met hem?
Re: Sainz in 2018 voor Renault [bericht #7092 is een antwoord op bericht #7090] za, 09 september 2017 21:21 Naar vorige berichtNaar volgende bericht
Zerobyte is op dit moment afwezig  Zerobyte
Berichten: 103
Geregistreerd: maart 2017
Locatie: Limburg
Formula 3

Toch wel een goede zet van Red Bull zal ze ook aardig wat korting opleveren .
Nu nog wat top lui bij Honda parkeren en de motor op orde brengen.
Zou toch te gek voor woorden zijn als Honda die motor niet aan het lopen krijgt voor 2019.
En dan vanaf 2019 in die Red Bull drive

[Bijgewerkt op: za, 09 september 2017 21:24]

Dit bericht aan een moderator rapporteren

Re: Sainz in 2018 voor Renault [bericht #7137 is een antwoord op bericht #7092] di, 12 september 2017 01:16 Naar vorige berichtNaar volgende bericht
Theo is op dit moment afwezig  Theo
Berichten: 63
Geregistreerd: maart 2017
Locatie: Melbourne
Karting

Lijstje maar weer eens updaten:

Ferrari
Vettel - Kimi

Mercedes
Hamilton - Bottas

Red Bull Renault
Max - Ricciardo

McLaren Renault
Alonso - Vandoorne

Renault
Sainz - Hulk

Williams Mercedes
Stroll - Wehrlein

Force India Mercedes
Ocon - Perez

Toro Rosso Honda
Kvyat - Gasley

Haas Ferrari
Magnussen - Grosjean

Sauber Ferrari
Ericsson - Leclerc

[Bijgewerkt op: di, 12 september 2017 01:17]

Dit bericht aan een moderator rapporteren

Re: Sainz in 2018 voor Renault [bericht #7141 is een antwoord op bericht #7137] di, 12 september 2017 10:07 Naar vorige berichtNaar volgende bericht
spark is op dit moment afwezig  spark
Berichten: 144
Geregistreerd: maart 2017
Formula 3

Theo schreef op di, 12 september 2017 01:16
Lijstje maar weer eens updaten:

Ferrari
Vettel - Kimi

Mercedes
Hamilton - Bottas

Red Bull Renault
Max - Ricciardo

McLaren Renault
Alonso - Vandoorne

Renault
Sainz - Hulk

Williams Mercedes
Stroll - Wehrlein

Force India Mercedes
Ocon - Perez

Toro Rosso Honda
Kvyat - Gasley

Haas Ferrari
Magnussen - Grosjean

Sauber Ferrari
Ericsson - Leclerc
Zijn we dan eindelijk van Massa af? Net als in Nederland, de pensioen gerechtigde leeftijd gaat elk jaar omhoog lol
Het zou wat zijn, de Honda's gaan volgend jaar ineens lopen. Oeps, dat gaat pijn doen bij onze twee Spanjaarden.
Re: Sainz in 2018 voor Renault [bericht #7143 is een antwoord op bericht #7141] di, 12 september 2017 12:46 Naar vorige berichtNaar volgende bericht
Theo is op dit moment afwezig  Theo
Berichten: 63
Geregistreerd: maart 2017
Locatie: Melbourne
Karting

Enige waaraan ik niet gedacht heb is dat Wehrlein waarschijnlijk te jong is voor de Martini sponsor... Dus daar moet een Perez in ofzo. Niet zeker of Perez wel z'n zitje zou willen ruilen voor een Williams zitje, anderzijds lijkt daar eindelijk flink budget aanwezig voor een stapje voorwaarts. Dus mogelijk Wehrlein en Perez omgekeerd.
Re: Sainz in 2018 voor Renault [bericht #7146 is een antwoord op bericht #7137] di, 12 september 2017 17:35 Naar vorige berichtNaar volgende bericht
spark is op dit moment afwezig  spark
Berichten: 144
Geregistreerd: maart 2017
Formula 3

Theo schreef op di, 12 september 2017 01:16
Lijstje maar weer eens updaten:


Toro Rosso Honda
Kvyat - GasleyToch even serieus terugkomen op Kvyat. Wat zou de reden zijn hem nog langer bij TR te laten rijden?

Geen geschikte snelle opvolger?
Blikjes verkoop in Rusland?
De GP van Rusland verlangt een Rus in het startveld?

Red Bull had met het Toro Rosso team altijd de strategie: of doorgroeien of afvloeien. Ik denk dat hij de mazzel heeft van geen geschikte opvolger.
Re: Sainz in 2018 voor Renault [bericht #7147 is een antwoord op bericht #7146] di, 12 september 2017 17:56 Naar vorige berichtNaar volgende bericht
Jip
Berichten: 519
Geregistreerd: maart 2017
Formula 1

spark schreef op di, 12 september 2017 17:35
Theo schreef op di, 12 september 2017 01:16
Lijstje maar weer eens updaten:


Toro Rosso Honda
Kvyat - GasleyToch even serieus terugkomen op Kvyat. Wat zou de reden zijn hem nog langer bij TR te laten rijden?

Geen geschikte snelle opvolger?
Blikjes verkoop in Rusland?
De GP van Rusland verlangt een Rus in het startveld?

Red Bull had met het Toro Rosso team altijd de strategie: of doorgroeien of afvloeien. Ik denk dat hij de mazzel heeft van geen geschikte opvolger.
Eens. Vond eerst ook dat hij eruit gegooid moest worden, maar sinds Sainz nu weg is bij TR willen ze een ervaren rijder bij TR houden. Hoogstwaarschijnlijk komt er een Gasly naast hem rijden, dan is het altijd handig om nog een rijder te hebben die ervaren is. Denk ook dat Toro Rosso voor de rest niet zoveel opties heeft.
Re: Sainz in 2018 voor Renault [bericht #7155 is een antwoord op bericht #7143] wo, 13 september 2017 00:15 Naar vorige berichtNaar volgende bericht
lock2nl is op dit moment afwezig  lock2nl
Berichten: 381
Geregistreerd: maart 2017
Formula 3

Helaas voor Wehrlein geldt hetzelfde probleem bij Force India. Daar is Johny Walker sponsor. Wehrlein heeft alleen kans als een jonkie verkast. Het is niet waarschijnlijk, maar de kansen zijn het grootst bij Red Bull. Maar dan moet er wel veel geld van Mercedes naar ome Franz en dat is pijnlijk. Dus Wehrlein gaat lekker Formule E rijden. En helaas niet tegen Frijns denk ik....
Bottas bevestigd voor 2018. [bericht #7159 is een antwoord op bericht #1614] wo, 13 september 2017 13:15 Naar vorige berichtNaar volgende bericht
Wouter
Berichten: 542
Geregistreerd: maart 2017
Formula 1

Bottas heeft zojuist op Twitter zijn bevestiging voor 2018 bekend gemaakt.

https://twitter.com/ValtteriBottas/status/907922493758873600

Tot Wolff:
Citaat:
"We hebben Valtteri dit jaar voor een grote uitdaging gezet: hij sloot pas te elfder ure aan bij het team, stapte naar de voorkant van de F1 en werd teamgenoot van de beste coureur in de sport. Met dat in het achterhoofd, zijn zijn resultaten waarschijnlijk nog indrukwekkender", aldus Mercedes-autosportbaas Toto Wolff. "Er zijn ups en downs geweest - wel meer ups dan downs - en prachtige hoogtepunten zoals zijn zeges in Rusland en Oostenrijk."

"Al met al maakten zijn prestaties en stijgende lijn het voor ons een no-brainer om in 2018 met hem verder te gaan", vervolgt Wolff. "Voor ons als team is het een bonus dat het respect en de sportiviteit tussen onze coureurs is gegroeid. De chemie tussen Valtteri en Lewis is goed en is wat we nodig hebben om de strijd met de concurrentie aan te gaan."

[Bijgewerkt op: wo, 13 september 2017 13:25]

Dit bericht aan een moderator rapporteren

Re: Bottas bevestigd voor 2018. [bericht #7160 is een antwoord op bericht #7159] wo, 13 september 2017 15:51 Naar vorige berichtNaar volgende bericht
Jip
Berichten: 519
Geregistreerd: maart 2017
Formula 1

Wouter schreef op wo, 13 september 2017 13:15
Bottas heeft zojuist op Twitter zijn bevestiging voor 2018 bekend gemaakt.

https://twitter.com/ValtteriBottas/status/907922493758873600

Tot Wolff:
Citaat:
"We hebben Valtteri dit jaar voor een grote uitdaging gezet: hij sloot pas te elfder ure aan bij het team, stapte naar de voorkant van de F1 en werd teamgenoot van de beste coureur in de sport. Met dat in het achterhoofd, zijn zijn resultaten waarschijnlijk nog indrukwekkender", aldus Mercedes-autosportbaas Toto Wolff. "Er zijn ups en downs geweest - wel meer ups dan downs - en prachtige hoogtepunten zoals zijn zeges in Rusland en Oostenrijk."

"Al met al maakten zijn prestaties en stijgende lijn het voor ons een no-brainer om in 2018 met hem verder te gaan", vervolgt Wolff. "Voor ons als team is het een bonus dat het respect en de sportiviteit tussen onze coureurs is gegroeid. De chemie tussen Valtteri en Lewis is goed en is wat we nodig hebben om de strijd met de concurrentie aan te gaan."
Zoals verwacht. Dus wel een een jarige deal. Mercedes wilt graag de optie openhouden in 2019 voor een Verstappen of een Ricciardo of een Ocon misschien wel. Dat is hier wel duidelijk aan. Denk dat ze anders wel een 3 jarige deal met hem hadden gesloten.
De dominosteentjes zijn gevallen... [bericht #7217 is een antwoord op bericht #7160] vr, 15 september 2017 13:47 Naar vorige berichtNaar volgende bericht
Espresso
Berichten: 86
Geregistreerd: maart 2017
Karting

Citaat:
The Woking-based team have confirmed they will instead use Renault engines in a contract that runs until the end of the 2020 season.

  • McLaren verruilt Honda voor Renault.
  • STR verruilt Renault voor Honda.
  • Sainz 'on loan' to Renault voor 2018 met de exclusieve optie hem terug te kunnen halen bij 'drivers' problemen.

  • Palmer houdt vast aan zijn 2017 contract en rijdt het seizoen uit
    [)]Wie o wie vervangt Sainz bij STR?
Citaat:
En Red Bull en Honda?
Red Bull's strategie is het Junior team te voorzien van Honda motoren en mochten de motoren op een zeker moment competitief zijn dan kan het senior team voorzien worden en wordt Honda motor partner
...nu op naar de persconferentie...
http://ichef.bbci.co.uk/onesport/cps/624/cpsprodpb/8B39/production/_97814653_801c6b50-93d4-4ff3-a08a-36f166f5fa74.png

Bron:
http://www.express.co.uk/sport/f1-autosport/854556/F1-News-M cLaren-Honda-Toro-Rosso-Renault-deal-Red-Bull-Aston-Martin
http://www.bbc.com/sport/formula1/41281892
http://www.bbc.com/sport/live/formula1/40613478
http://www.bbc.com/sport/formula1/41248320

[Bijgewerkt op: vr, 15 september 2017 14:00]

Dit bericht aan een moderator rapporteren

Zojuist bevestigt: Perez blijft nog een jaar [bericht #7333 is een antwoord op bericht #1614] zo, 17 september 2017 12:04 Naar vorige berichtNaar volgende bericht
Jip
Berichten: 519
Geregistreerd: maart 2017
Formula 1

Zojuist heeft Force India bevestigt dat Sergio Perez nog een jaartje door gaat rijden met Force India.
http://www.forceindiaf1.com/news/sergio-perez-race-sahara-fo rce-india-2018
Leclerc rijd wat FP1s met Sauber [bericht #7509 is een antwoord op bericht #1614] do, 21 september 2017 16:17 Naar vorige bericht
Jip
Berichten: 519
Geregistreerd: maart 2017
Formula 1

Charles Leclerc rijd dit seizoen wat FP1's met Sauber, om te beginnen in Malaysia. Het begin van misschien een debuut in F1.

https://twitter.com/Charles_Leclerc/status/91086822957223526 4/photo/1
Vorige onderwerp: Ferrari
Volgende onderwerp: Hoe kan de Halo benut worden?
Naar forum gaan: